Aile Baskısı Öğrenci Başarısını Azaltıyor

aile baski

Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi (ABİDE) araştırmasında yer alan bilgilere göre aile baskısı öğrencilerin akademik başarısını olumsuz yönde etkiliyor ve başarının azalmasına yol açıyor.

Türkiye’deki eğitimin içinde olduğu karamsar tabloyu gözler önüne seren Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi (ABİDE) araştırmasında, öğrencilerin neden başarısız olduğuna ilişkin değerlendirmeler de yer aldı.

Şifreler Böyle Çalınıyor

parola

Güçlü parolaların yeteri kadar güvenlik sağladığı söylenebilir, ancak bazı durumlarda bu güvenlik ciddi biçimde zayıflayabiliyor. Yeni keşfedilen bir yöntem, bastığınız tuşların üzerinde kalan ısının izlenerek, parolanızın açığa çıkarılmasına izin veriyor.

Ergenlik Dönemi Bir Sorun mudur?

ergenlik

Dr. Özgür BOLAT’a göre ergenlik dönemindeki değişikliklerin özünde duygu yoğunlaşması, onay ihtiyacı ve dürtüsellik yatıyor. Çocuk küçük yaşta duygularını yönetmeyi öğrendiyse, duygu patlamasının olduğu bu dönemi kolayca yönetebiliyor. Böylece ergenlik dönemi, sorun olmaktan çıkıyor. Tam tersi, avantaj oluyor. Ama çocuğun çocukluk dönemi sıkıntılı geçtiyse ve duygularını yönetmeyi öğrenmediyse, ergenlik dönemini de yönetemiyor ve ergenlik büyük sorun oluyor. Peki, bu durumda ne yapmalısınız?

Sınav Öncesi Neler Yenmeli

Sınav Öncesi Neler Yenmeli

ÖSS sınavı yaklaşırken öğrencilerin stresi de giderek artıyor. Sınav öncesinde ve sınav sabahı yenilecek yiyecekler de öğrencileri etkiliyor. bu yüzden sınavdan bir-iki gün önce hangi yiyeceklerden uzak durulacak, neler tüketilecek? Sınav günü kahvaltıda neler olacak?

2011 Sbs’de Hatay'daki Okulların Taban Tavan Puanları

hatay 1

2011 yılı Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarının açıklanmasıyla sınavla öğrenci alan okulların en düşük ve en yüksek puanları belirlenmiş oldu. Hatay ilindeki okulların 2011 SBS sonuçlarına göre tavan ve taban puanları aşağıdaki listede yer almaktadır.

Daha Fazla Makale …

Sayfa 1 / 2